O Samurajskou katanu – Turnov

Víkend 11. – 12.března 2023 byl v turnovské sportovní hale ve znamení juda. Probíhalo zde první kolo soutěže „O Samurajskou katanu“. 

V sobotu 11.3. byla soutěž vypsána pro kategorie U10 a U12 a z našeho oddílu se tam vypravili čtyři reprezentanti. V kategorii U10 nastoupil Jiří Procházka, který začíná svoji závodní kariéru. Jirka své zápasy bohužel prohrál, ale ke cti mu slouží, že byl svým protivníkům vyrovnaným soupeřem. V kategorii U12 měl svoji závodní premiéru Jakub Zadražil. Kuba bohužel narazil na mnohem zkušenější soupeře a tak si odvezl ze soutěže jen cenné zkušenosti. Náš zkušený borec Viktor Sebestyén měl silně obsazenou hmotnostní kategorii. Přestože bojoval jako lev, jeho výkon v kvalitní konkurenci stačil „jen“ na páté místo. V sobotu byl tak nejúspěšnější další náš nováček Filip Lískovec, který po urputných bojích nakonec stanul na stupních vítězů na třetí příčce.

Neděle patřila kategorii U14. Antonín Adamus předvedl standardní výkon, na který jsme u něho zvyklí a obsadil druhé místo. Tomáš Vlk se neprosadil mezi svými soupeři a do finálových zápasů se neprobojoval. Naše současná jediná závodnice Natálie Urbaníková překvapila trenéry i své soupeřky svým bojovným pojetím a po zásluze si odvezla domů bronzovou medaili za třetí místo.

Medailistům gratulujeme a všem přejeme do budoucna hodně závodních úspěchů.

Další foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *