Postupová soutěž Čáslav

Na 6.9.2020 padl termín dalšího kola postupové soutěže na PČR (Přebor České republiky) pro kategorii U13 a U15, tedy mladší a starší žáci a žákyně.

Turnaj proběhl za upravených proti epidemiologických podmínek jako uzavřená soutěž pro závodníky a závodnice ze Středočeského kraje. Ačkoliv datum soutěže padl na první víken po prázdninách sjela se do Čáslavi slušná řádka soutěžících. Nechyběly zde ani naše mladší žákyně sestry Dobrkovské.

Našim děvčatům se v prvním kole postupových soutěží moc nedařilo a tak bylo potřeba zabodovat. K veliké radosti trenéra Luďka Včeliše svůj úkol splnily obě na výbornou. Johanka začala trochu rozpačitě a s trémou. Díky tomu v prvním utkání své soupeřce podlehla. V druhém zápase ji čekala zkušená soupeřka s vyšším páskem. V tomto zápase už Johanka byla rovnocenným partnerem a přesto, že nakonec své soupeřce podlehla, předvedla velmi pěkný zápas. V dalším zápase už nic neponechala náhodě a díky pěknému, technickému Judu porazila svoji soupeřku rovněž s vyšším páskem před časovým limitem. Za svůj výkon obsadila 3. místo.

To, že jsme přijeli na soutěž se dvěma závodnicemi a přivezli jsme dvě medaile považujeme za dobrý příslib do budoucna. Za krátkou dobu trvání našeho oddílu se někteří naši svěřenci stávají konkurenceschopní na krajské úrovni a začíná se o nás vědět.

Starší ze sester Sarah se vedlo lépe. I ona měla ve váze soupeřky zkušenější a s vyššími pásky, ale poučena zaváháním své sestry nastoupila do zápasů od začátku naplno. Díky tomu podlehla jen v jediném zápase, ostatní už byly zcela v její režii a ukončila je před limitem, tedy Iponem. Sára si tak vybojovala 2. místo.

Obě děvčata získala díky svému umístění důležité body do nominace na účast v nejvyšší domácí soutěži v kategorii U13, která bude ve dnech 17. – 18.10.2020 v Mladé Boleslavi. Ještě bude potřeba takový výkon zopakovat v závěrečném kole postupových soutěží v Kralupech n/V 4.10.2020 a obě by si mohly zajistit postup na PČR.

Více foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *